top of page

Alles over de haartoner

Wanneer je je haar regelmatig kleurt, heb je vast wel eens gehoord van een toner. Maar wat is een toner en waarvoor wordt deze gebruikt?

Wat is een haartoner?

Wanneer je je haar regelmatig kleurt komt het wel eens voor dat er ongewenste tinten in het haar komen. Wanneer je je haar net hebt laten verven is dit natuurlijk niet wenselijk en wil je dit graag weer op de juiste kleur hebben. Een toner helpt jou hierbij! Een toner is dan de juiste oplossing met gekleurde pigmenten die de ongewenste tinten in geverfd haar neutraliseren.

Hoe werkt een haartoner?

De werking van haartoners is gebaseerd op een neutralisatieproces waarbij er wordt gekeken naar de kleurcirkel van primaire en secundaire kleuren. Wanneer je deze kleuren mengt zul je merken dat er een donkere en meer neutrale kleur ontstaat. De sprekende kleur is dan ook geneutraliseerd naar een meer natuurlijke kleur. 

 

Wanneer het haar wordt geblondeerd, wordt er middel gebruikt om het haar te verlichten. Bleekmiddel verwijdert het pigment dat het haar zijn natuurlijke kleur geeft, maar kan zeker niet al het pigment zomaar verwijderen. Dit kan ervoor zorgen dat er al snel na een blondering een oranje of gele gloed zichtbaar is op het haar en dit is natuurlijk alles behalve wat je wilt. Bij Salon MW gebruiken wij zoveel mogelijke natuurlijke middelen van het merk Natulique om zo onnodige schade aan het haar te voorkomen. 

 

Om deze ongewenste tonen tegen te gaan wordt er dan ook gebruik gemaakt van een toner. Een toner zorgt er vervolgens voor dat deze ongewenste tinten uit het haar worden verwijderd, doordat ongewenste tinten en de toegevoegde pigmenten in de toner elkaar opheffen.

Waarom een haartoner?

Een toner versterkt het effect van een kleurbehandeling en zorgt ervoor dat ongewenste kleurtinten uit het haar worden verwijderd. Bovendien kan een haartoner vaker herhaald worden en na een periode van een aantal weken opnieuw worden ingezet, om de kleur van het haar weer wat op te frissen en eventuele vervaging tegen te gaan.

Een haartoner gebruik je dus om een mooi en egaal kleurresultaat te krijgen en de haarkleur goed tot zijn recht te laten komen. Zou je hier meer informatie over willen dan kunnen ik hier altijd kosteloos advies over geven, neem contact met mij op voor meer informatie. 

bottom of page